ingrediënten
3 pastinaken
2 topinambur
2 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
1 theelepel korianderzaad
zout
peper
bereiding
Schil de pastinaken, topinambur en de wortelen. En snijd ze in blokjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook op laag vuur 5 minuten. Voeg de pastinaken, de topinambur en de wortelen toe. Bak ze 5 minuten mee. En roer vaak. Voeg zoveel water toe dat alle groenten onder staan en voeg het bouillonblokje en het korianderzaad toe.
Breng de soep aan de kook en daar het vuur laag als het water kookt. Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep van een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper en serveer warm.